Сухото езеро, Рила

Рилската света обител няколко дни след най-големия си празник и планината в най-разкошния й вид. Миналата есен достигнах до заключението, че най-шарената есенна гора, която съм виждала, е около Рилския манастир. 


И ето ни отново там.

Маршрутът до Сухото езеро е около 2 часа в посока с много спирания за снимане. Започва от Кирилова поляна, вляво на чешмата. Началото е леко, навлизате в гората, следва малко по-стръмен участък, но наградата след него е приказната гледка към долината на река Рилска и в дъното й - Рилският манастир. 

Малко след това можете да си починете до скалата с надписа: "Добре дошле монастирски гости". Това е стария основен път от Самоков за манастира. Надписът е приветствал хората близо до тяхната крайна цел.

Следва последния етап преди езерото. Езерото беше там, не се беше оттекло, за наша радост. Над левия му бряг има разклонение за Страшното езеро, а по реката се стига до Кобилино бранище.

Кирилова поляна, Рила

Този блог е свързан със сайта Земя благословена blagoslovena.com - туроператор и туристически агент. Заповядайте на пътуване с нас!


Началото на пътеката за Сухото езеро





Надписът: "Добре дошле монастирски гости".



Сухото езеро, Рила


Сухото езеро в Рила



Красив водопад на левия бряг на езерото.



Есенната гора в Рила








 

Беше наистина прекрасен ден!

Повече за Рилския манастир можете да прочетете тук.

Рила - или как стигнахме от Говедарци до Рилския манастир

Проповед за празника на св. Йоан Рилски, произнесена през 1922 година - определяне на Ден на будителите

На поклонение в Рилския манастир - пътепис от 1924 година

Този блог е свързан със сайта Земя благословена blagoslovena.com - туроператор и туристически агент. Заповядайте на пътуване с нас!

0 Коментари