Организирани пътувания

Този блог е свързан със сайта Земя благословена blagoslovena.com - туроператор и туристически агент.

Гърция, река Аоос до гр. Коница - очаквайте програмата за 2024 година.
 
Съветваме ви да се абонирате за нашия бюлетин, за да получавате своевременна информация за нашите програми. Влезте в сайта blagoslovena.com където лесно ще се включите в общността.
Манастирът Стомиу, където е живял св. Паисий Светогорец. В някои източници ще намерите името на манастира и като Стомио.

След представянето ще намерите предстоящите програми.
Представяне на Земя благословена, марка, под която работи "Елеганс България" ЕООД, регистриран туроператор и туристически агент.
ГОСТОВОДИТЕЛ ЗА НЕСПИРНИ ДРУМНИЦИ

ЗЕМЯ БЛАГОСЛОВЕНА е туристически проект, който развиваме във времето и днес вече е оформен като туроператор от най-съвременен тип. България е толкова богата на съкровища, които може би още не сте видели лично. Материалното и нематериалното ни наследство са безкрайно интересни и ние много искаме да ви ги покажем. А защо не и да ви включим като обекти на туристическите пътувания. Ако мислите, че имате какво да покажете на любопитните туристи, моля, свържете се с нас.
Какво ще получите, когато пътувате с нас: сигурност, вълнуващо преживяване, нови знания, много впечатления, незабравима връзка с посещаваните места и техните жители, вкусна храна, спомени, социални контакти и приятни изненади.
Ако имате желание за пътуване по предлагани в сайта програми само с ваши близки, свържете се с нас, за да организираме всичко в желаното от вас време за пътуване.
Или искате нещо, но не знаете какво – ще ви помогнем да го формулирате, планирате и осъществите.
Предлагаме индивидуални програми, програми за вашия екип, консултации за ваше пътуване без водач, смислени програми за учащи и др. В случай, че имате желание за активност, която не можем да предложим, ще ви препоръчаме колеги.
В добри ръце сте!
„ЕЛЕГАНС БЪЛГАРИЯ“ ЕООД, САЙТ BLAGOSLOVENA.COM. ОНЛАЙН ТУРОПЕРАТОР С ЛИЦЕНЗ № РК-01-8341 застрахователната полица „Отговорност на Туроператора” 03700100004650/02.08.2023 г., валидна до 2.08.2024. За да ни видите наживо, е необходимо да се запишете на някоя от нашите програми. Работим изцяло онлайн, нямаме офис.

Тук е цялата административна информация

Записванията стават само по електронната поща zemyablagoslovena@gmail.com.

 Линк към Фейсбук страницата

Предстоящи пътувания през 2024 година:

Из приказните Източни Родопи2-4 март 2024

Максимален брой участници - 12 човека. Ще посрещнем националния празник в едно от най-отдалечените кътчета на днешна България. Селата в гънките на Източните Родопи досами гръцката граница са претърпели много кризи, но са устояли на времето. Независимо от това, какво ще прочетете за Мандрица, Сив кладенец, Меден бук, Одринци, Долно и Горно Луково, не бързайте да си правите изводи. Елате, за да видим и преживеем заедно 3 дни в района. Тогава ще можете да разказвате от позицията на очевидец и компетентен човек :) Ще ни бъдат отключени врати, чийто праг рядко е прекрачван от човешки крак. Ще научите за усилията на местните да възстановят храмовете, които са наистина забележителни. Ще видим как се прави тахан. Ще посетим местна винарска изба за да опитаме тамошните вина. Дали ще посетим вила “Армира” или не, зависи от местната управа, която може да я отвори, а може и да не я отвори дотогава. Флората в района е изумителна, защото сме много на юг. С дъх на морски въздух и пролет, да отидем да се забавляваме заедно! 

 Орнитоложко приключение в природен парк "Персина"20-21 април 2024

В един от най-добрите периоди за наблюдение на птици ще се отправим на приключение по река Дунав и на остров Персин. В съботния ден след пристигането ни ще плаваме по реката с рибарски лодки. В утрото на неделния ден ще навлезем в острова с местен водач. С нашия орнитолог ще продължим да изучаваме птиците. Гостоприемните хора от местното туристическо дружество ще ни разведат из града и до античната митница и кастел Димум. Пътуването ни ще завърши с дегустация на вино при местен производител.

Поломието - за децата и техните възрастни - мини ваканция през пролетта17-20 май 2024

Датите за участие са подходящи за ученици, тъй като на 17 и 20 май са обявени зрелостните изпити. Доведете деца и внуци на голямо приключение в Поломието! Докато се придвижваме по долините на реките и скалните манастири ще се чувстваме като актьори във филм! Гледките са смайващи, а разказите, които ще чуете, ще ви върнат векове назад и Поломието от Средновековието ще оживее пред очите ви. Програмата е подходяща за децата и техните възрастни, които не се притесняват от ходене пеша, съприкосновение с коприва и кози пътеки. Ще обиколим някои от скалните манастири, най-известната крепост - Червен, пещери - знайни (Орлова чука) и незнайни, ще се разходим край Дунава, дори и на корабче ще се качим. В Русе се намира най-хубавият музей в България - Екомузеят. 

Поломието - в люлката на исихастите книжовници за 24 май- 24-26 май 2024

Докато се придвижваме по долините на реките и скалните манастири ще се чувстваме като актьори във филм! Гледките са смайващи, а разказите, които ще чуете, ще ви върнат векове назад и Поломието от Средновековието ще оживее пред очите ви. Програмата е подходяща за хора, които не се притесняват от ходене пеша, съприкосновение с коприва и кози пътеки. Ще обиколим някои от скалните манастири, най-известната крепост - Червен, пещери - знайни (Орлова чука) и незнайни, ще се разходим край Дунава. В Русе се намира най-хубавият музей в България - Екомузеят. Очакваме ви!

В лавандуловите полета 21-23юни 2024

*В близките дни ще бъде качена подробна информация за пътуването. Запазете си дните от 21 до 23 юни за Фестивала на лавандулата на община Чирпан. Богатата програма на организаторите от ранна утрин до късна вечер ще ни отведе до лавандулови полета, ще ни срещне с хора на изкуството, занаятчии, фермери, музиканти и танцьори. Събитието не е за пропускане!

Коница и Йоанина с посещение манастира на св. Паисий Светогорец (Стомиу, или познат също като Стомио) - датите се уточняват

Екскурзия до така наречените „Гръцки Алпи“

От София отпътуваме към Гревена (Гърция). „Гревена“ идва или от латинското gravis, което означава „трудно, неравномерно“, или от славянското „гребен“, тоест „грубо и стръмно място“. През 2007 година общинският съвет в града решава да му даде официално прозвището „Градът на гъбите“. Обяд и разходка в града.
На два часа път от Гревена ни чакат любезните домакини, хотелски комплекс с много висок клас кухня, построен в традиционен стил на 20 км от Коница, на метри от река Аоос, в непосредствена близост до албанската граница. Преди вечеря ще се разходим с гид из природен и образоватален парк. Вечеря и нощувка.

Ден 2 – Закусваме стабилно, тъй като ни предстои пешеходен преход от 10 км (отиване и връщане) до манастира Стомиу. Светата обител е била възстановена от св. Паисий Светогорец. Неговата килия е запазена във вида, в който той я е обитавал. Обяд – суха храна в двора на манастира.  Отпътуване за манастира „Успение Богородично“ на албанската граница. В манастира се съхранява чудотворна икона на Св. Богородица, която помага на хората със заболявания и на семейства, които желаят рожба. В манастира служи отец Арсений, ученик на св. Паисий Светогорец.

Ден 3 – Закуска. Отпътуване за Йоанина. Посещение на острова с лодка. Обяд. Връщане в Коница и разглеждане на града – къщата на семейството на св. Паисий Светогорец (отвън), както и параклиса „Св. Варвара“, където той понякога е нощувал.
Ден 4 – Закуска. Отпътуване за манастира „Св. Богородица Сумела“ (Holy Shrine of the Virgin Mary Soumela). Святото място е приютило иконата на Св. Богородица – Черната, рисувана от св. апостол и евангелист Лука. След завземането на Сумела в Турция най-ценната утвар е пренесена в манастира, който ще посетим.

Прибиране в София на мястото на отпътуване.

Важно: Поредността на посещение на обектите по програмата може да бъде променено в зависимост от атмосферните условия и други независещи от организатора обстоятелства.

Ако искате да получавате информация за нашите следващи програми, моля, напишете ни мейл на zemyablagoslovena@gmail.com. До скоро!

Линк към Фейсбук страницата

 

 

 

 



 

0 Коментари