По Черноморието след туристите

Много разнообразни бяха пътуванията ми напоследък, но днес ще ви разкажа за морето извън сезона. Аз съм градско чедо, на което сякаш пъпа му е хвърлен в планината и най-точно в Родопите. Но усетих морето като никога досега. Животът на хората, които живеят там. Спокойствието на животните, необезпокоявани вече от никого. Гроздобер, риболов, изобилие от сафрид, спокойната чайка, яхнала вълната и чакаща да й пъдхвърлиш уловена рибка. Празен плаж, на който се появяват младоженци за фотосесия. Топло слънце и почти топла вода, колкото и невероятно да звучи. Лебеди, патици, корморани, десетки зайци, за чайките няма нужда да споменавам. Изгревът от морето и залезите от плажа. Тази природа, която по време на сезона остава скрита. Даже и трафик към морето нямаше.
 
 

За сафрид по изгрев слънце
 Тези снимки ми костваха голямо усилие, хем да опазя фотоапарата, хем да не падна. Не в лодката, във водата :)


Тук вече, на твърда земя, наистина твърда е на този плаж, имаше красиви остатъци от изобилното човешко присъствие в изминалите дни. Частици от часовник, кому е нужен там... Далеч от брега, обречен на живот до първия сериозен дъжд.

Този блог е свързан със сайта Земя благословена blagoslovena.com - туроператор и туристически агент. Заповядайте на пътуване с нас!


Последната такава група лебеди видях преди месец в парка на един замък в Берлин

Това е кит. Определението не е мое :)
 
Малко преди залез в едно любимо заведение.

Пак сме в лодката и виждам от една друга гледна точка брега между Черноморец и Созопол.



 Към острова Св. Иван





Мидената ферма




 Заешка дупка. Това е заешкият рай. Видяхме десетки зайци. Пак преди месец, в Хамбург, гледах посред нощ как зайци пресичат голямо кръстовище. Само че не внимават дали свети зелено 😉



 Също така и кости, умрели животни и скелети :)



 Фарът на острова, който се нуждае от ремонт. Всяка помощ е добре дошла.



 Манастирът "Св. Йоан Кръстител", където разкопките продължават. Неизброими са случаите в миналато, при които хора са намерили изцеление там. Мощите на светеца са в Созопол и можете да им се поклоните в един от трите храма там, в зависимост от датата на вашето посещение.




Прекрасно начало на есента!

Странджански отбивки - още идеи за разходки по Южното Черноморие.

 

Този блог е свързан със сайта Земя благословена blagoslovena.com - туроператор и туристически агент. Заповядайте на пътуване с нас!

 

0 Коментари