Плана планина - разходка до хижа "Пеюва бука"

Обогатяваме колекцията с разходки близо до София с поредната прекрасна горска идилия, било то и преди раззеленяването на дърветата. Снимките не са хубави, моля за вашето извинение.
Денят беше слънчев и изгарянето на откритите части на тялото напълно възможно. Днешният маршрут започва от дясната страна на пътя при село Долни Пасарел, срещу моста и стига до хижа "Пеюва бука". Намира се по пътя за Самоков. Ние оставихме колата встрани на пътя преди заведението и се върнахме по шосето около 30-40 метра назад. 
Има маркировка и е препоръчително да се спазва, защото заради дърводобива има много черни пътища, които могат да ви заблудят. 
За около час и половина се стига до хижата, като няма много стръмни участъци. Изкачването е плавно. На места се преминава през открити места. 
Хижата така или иначе не работи, носете си нещо за хапване и вода. Точно преди нея има табела за вода, но не проверихме дали има наистина. Прочетох, че сградата е на ловците, но също така има информация, че е на хор "Планинарска песен" ?!
Почти всички публикации в нета споменават за мърсотия и сметище до хижата, но ние не попаднахме в такава обстановка. Напротив. Явно е изчистено и дано така остане! 
След нас дойде голяма група студенти с много печен и изпечен водач. Приятни млади хора, културни, изглежда им харесваше да са в планината. 
И сега няколкото снимки, от които поне се вижда нещо.

Този блог е свързан със сайта Земя благословена blagoslovena.com - туроператор и туристически агент. Заповядайте на пътуване с нас!

 

Хижа "Пеюва бука". Сградата е в отлично състояние (според мен)


Картата-схема служи за мишена

Витоша в далечината



На път към хижа "Пеюва бука"

Язовир Искър се вижда



Благодаря за доверието на моята спътничка. 
"Подигам очите си към планините, отдето ще ми помощ дойде."

Как се стига и какво ще видите на връх Манастирище, първенецът на Плана, можете да прочетете тук. Връх Манастирище, Плана планина
Алински манастир "Възнесение Господне" - хубав план за ден около София

Този блог е свързан със сайта Земя благословена blagoslovena.com - туроператор и туристически агент. Заповядайте на пътуване с нас!

0 Коментари