Скален феномен Столо, Понор планина

Няколко пъти започвах тази публикация и все не ми харесваше. Реших, че ще напиша много кратък текст и ще оставя снимките да говорят сами. 

До Столо стигнах от село Зимевица. Наличната информация за достъпа до скалния феномен е най-вече от село Добравица. Повечето текстове в нета предупреждават за наличието на кучета по класическия маршрут, което изобщо не ме вдъхновяваше да тръгна по него. Стигайки до Столо ги чух, много са. 

Природната забележителност Столо е на 1330 метра надморска височина. Тя е "венеца" или "черешката на тортата" на голям скален венец, който се обхожда идвайки от посоката, от която дойдохме ние. Панорамите са приказни. Вижда се връх Ком, още много върхове, хълмове и ливади. Меки гънки и спокойствие, плюс няколко сърнички за разкош. Друга красота, сътворена от човека обаче, са балите сено в ниското, наредени като колие.

Този блог е свързан със сайта Земя благословена blagoslovena.com - туроператор и туристически агент. Заповядайте на пътуване с нас!

Столо, Понор планина





В промеждутъка между последните ми две посещения в района валя сняг. Ето тук се е задържал.

Гледки от Столо




Снимка с човешка фигура за мащаб



На Столо е задължително да се внимава на всяка крачка!



Много ми харесва този район: безкрайна шир, чист въздух, чудно сирене (въобще всеки със своите слабости :) )

Ето линк към скорошната ми публикация за село Зимевица.

И честит празник на свети архангел Михаил! Да са честити всички именици!

За по-подробна информация можете да потърсите пътеписа на Павел Пронин.

Този блог е свързан със сайта Земя благословена blagoslovena.com - туроператор и туристически агент. Заповядайте на пътуване с нас!


0 Коментари