Връх Мургаш - пълно безветрие :)

Хубав февруарски ден, решаваме да отидем до връх Мургаш. Изходен пункт - манастирът над село Елешница. Приготвихме един пътепис от нета и потеглихме. Времето беше както винаги с нас и снегът се топеше пред очите ни. Пейзажът в ниското на отиване беше съвсем различен от този на връщане. Връх Мургаш го подсякохме по време на Ком-Емине, но сега се насочихме натам и благополучно стигнахме. Напоследък на всяко излизане сред природата виждаме сърнички, и този път не пропуснахме. Походът до върха е наистина дълъг - около 30 километра в двете посоки. Освен това има зрителни измами :) , че е по-близо, отколкото е.

Стъпки в снега към връх Мургаш


Този блог е свързан със сайта Земя благословена blagoslovena.com - туроператор и туристически агент. Заповядайте на пътуване с нас!




Основен ориентир за посоката ни бяха следите на един джип. Има маркировка, но на места се губи. На отиване в един момент бяхме офроуд без маркировка, а на връщане минахме през хижа "Мургаш". Тя не работи. От няколко години вече хижата работи.



На върха - нито едно облаче и пълно безветрие. Най-ветровитият връх по принцип!

1687 метра и невероятна панорама

Хижа "Мургаш"
Голямо предизвикателство беше автомобилният път край село Елешница, който е абсолютно разбит. Поради тази причина бих планирала следващо изкачване от Бухово. Разходката си заслужава. Този маршрут през лятото е много слънчев и съветът ми е да носите достатъчно вода. Чешмички не видях.

Този блог е свързан със сайта Земя благословена blagoslovena.com - туроператор и туристически агент. Заповядайте на пътуване с нас!

 

0 Коментари